Més informació

Programació estiu 2020

(01/07) "Les Fils de Pompe"
"Les Fils de Pompe" duo de Gypsy Jazz però amb una mica més. D'una banda tenim al guitarrista Valentí Voyer (francès), amb formació de conservatori fa 3 anys que està tocant per Europa compartint la seva passió per la música de Django Reinhardt. A l'altra banda tenim la veu i la guitarra rítmica de Joan Pau Duran (colombià), amb influències llatí americanes que li ofereix un color únic al swing francès
(02/07) Ahyvin Bruno
Polifacètica cantant Veneçolana, establerta a Barcelona amb un llarg recorregut artístic i musical que veu dels ritmes llatins tals com el Son, el Guaguancó, la Salsa, el bolero, la Guaracha, però de la mateixa manera, viatge pel Jazz, el Soul el R&B entre d'altre. La seva veu potent i melòdica il•lumina els escenaris d'arreu, donant color al panorama musical tant nacional com internacional.
(03/07) KERYDA
Sara Evans (Arpa) i Damien Papin (contrabaix) ens presenten: Keryda, un duet inusual, format per una arpa celta i un contrabaix, un viatge d'est a oest on els oposats harmonitzen creant un amalgama de sonoritats de composició pròpia inspirades en música tradicional ancestral d'arreu del món.
(04/07) Carola Ortiz
Carola Ortiz 'Acústica' és la versió més intima de la clarinetista i cantant catalana que explora les seves composicions i cançons preferides amb un trio d'alta sensibilitat. Inaugurat el gener del 2019, el trio es completa amb la cellista francesa Sandrine Robilliard i el guitarrista italià Bartolomeo Barenghi, amb els quals ja ha tocat a festivals i escenaris de Catalunya, Espanya, Nova York i Canadà.
(08/07) Rusó Sala & Caterinangela
L’empordanesa Rusó Sala es retroba a la guitarrista sarda Caterinangela Fadda creant un espectacle on veu i guitarra forgen sons de la nostra Mediterrània: aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals. Una experiència que ens (re)connectarà amb la cançó d’autor mediterrània més pura i més nostra, sense artificis, nua i deleitable.
(09/07) Pi 3.1415
3,14 té diversos significats equivalents. Una constant matemàtica que no s'acaba mai i no te cap patró de repetició permanent. Partint d'aquestes premisses neix Pi 3,14 de la mà d'Efrén López, Ciro
Montanari i Jordi Prats, tres músics que van decidir unir diferents tipus de llenguatges
de la música modal, mantenint la tradició d'algunes composicions antigues apreses dels seus mestres. Una oportunitat única per sentir la connexió màgica entre alguns
dels instruments més valorats del Pròxim Orient
(10/07) The Escarteen Sisters
Una de les propostes més originals de l'actual panorama musical són aquest duet revelador que viatge per la sonoritat d'una manera orgànica, barrejant instruments clàssics (violí i violoncel) amb les seves veus, creant uns directes de temes propis, purs, potents i d'una sensibilitat exquisida.
(11/07) Pedro Javier González
Un dels guitarristes flamencs més aclamats de les últimes dècades.
Més que un instrument, la guitarra és una prolongació del seu cos, de
la qual coneix tots els secrets. Explícitament eclèctic i insuperablement
virtuós, Pedro Javier González és un autèntic prodigi de les cordes.
Onze discos i múltiples col•laboracions l'acompanyen. Compartint
cartell, amb Paco de Lucía, BB King, Johm Mclaughlin, Pat Metheny,
Keziah Jones, John Williams, Tomatito, entre d'altres.
(15/07) Guillem Roma
La música i els directes de Guillem Roma agafen força en les distàncies
curtes. Per això, que millor que poder-lo escolta ben a prop amb un concert íntim, repassant el seu repertori més brillant. Cançons amb personalitat pròpia i una frescor original amb influències que ens porten del carib fins al mediterrani.
(17/07) Athrodeel
La dolça i melismàtica veu d'Assel Massoud acompanyada de la virtuositat a la guitarra Ahmad Dyab, tots dos d'origen Syrià establerts a Barcelona, ens presenten una espectacular proposta musical plena de tendresa i sensibilitat, un paisatge sonor que ens endinsa a les músiques Syries orientals d'arrel. Un viatge d'anada i tornada on conflueixen ritmes tradicionals Syrians amb esquitxades de flamenc i guitarra clàssica .
(18/07) De la Carmela
El projecte DE LA CARMELA neix al 2014 presentant-se amb força en
el panorama musical barceloní. La melismàtica veu de Queralt Lahoz i el
toc inconfusible de Daniel Felices s'uneixen per construir un veritable
duo tribut a l'elegància i la bellesa.
De forma artesanal, recuperen cançons d'intèrprets tan dispars com
Mercedes Sosa, La Lupe, Atahualpa Yupanky, Roberto Grela, Héctor Lavoe o
Violeta Parra. En els seus concerts es forja el cant a la pena, a la lluita i
l'alegria.
(22/07) Rusó Sala & Miriam Encinas
Rusó Sala ens presenta el seu quart disc Desirem en companyia de la multi-instrumentista Miriam Encinas. Juntes formen un ‘duet exquisit, un beuratge musical d'alta bellesa’.
La Rusò, per una banda, ens acosta a través de les seves cançons a les arrels mediterrànies i arabo-anadaluses i, per altra banda, Míriam Encinas desplega tot el seu bagatge en la música antiga europea i en les tradicions musicals orientals.
(25/07) Cayana Duo
Cayana és un projecte que reuneix les arrels folklòriques comuns entre la música popular ibèrica, llatino americana i el flamenc.
Anna colom (veu) i Exequiel Cori (guitarra) fonen matèries musicals i culturals en un repertori fresc i personal, amb temes propis i cants populars a la recerca d'aquella veritat continguda en el cant dels pobles i recorren els diversos paisatges sonors del folklore, músiques i cants primitius a les que li devem el patrimoni cultural.
(30/07) La Mare
La Mare, cantautora gaditana, ens oferirà un concert íntim a guitarra i veu, on la poesia i la música seran protagonistes. Un repertori de cançons pròpies inspirades en arrels transoceàniques i plenes de missatge.
(31/07) Momi Maiga
Autor, compositor, músic i cantant, Momi Maiga destaca per creacions plenes de sensibilitat maduresa musical i qualitat harmònica, Juga amb diferents tonalitats i escales, creant així una autèntica revolució en l'instrument i les seves sonoritats, l'oportunitat per l'espectador de descobrir la bellesa natural del so acústic de la Kora.
(02/08) Still Life
Una intersecció de camins i una sèrie de coincidències de vida són les creadores de Still Life, un projecte musical que neix a la ciutat de Porto (Portugal) i posteriorment s'estableix a Barcelona.
Still Life juga amb la veu de Margherita i el violí de Joao, cercant sonoritats atmosfèriques subtils i harmonioses amb un estil propi, ple de melodies amb significat i emoció.
(05/08) KellyThomá i Efren Lopez
Efrén López, mult-instrumentista valencià especialitzat en diversos llaüts i viola de roda, i Kelly
Thomà, virtuosa grega de la lyra cretenca, ens presenten un programa variat de composicions
pròpies i improvisacions, a través de les quals creen tot tipus de paisatges sonors, de vegades subtils
i evocadors i d'altres intensos i potents, tot utilitzant ritmes i modes provinents de diferents
tradicions modals: cretenca, balcànica, turca, azerí, persa, afganesa, medieval...
(06/08) Miriam Encinas i Alexandre G
Dos músics amb un llarg recorregut que ens proposen un acostament a les músiques del Mediterrani Oriental, amb sons i cançons tradicionals de Grècia o l’antiga Persia així com la refinada música culta de Turquia o l’Afganistan, amb instruments tradicionals d’aquestes terres, indrets d’on van arribar molts dels nostres instruments medievals.

Alexandre Guitart: Rabab, baglama, Kopuz
Miriam Encinas: Dilruba, flautes, percussió
(07/08) Martín Melendez
Martín Melendez violoncel•lista Cubà amb una amplia biografia musical, actualment residint a Barcelona i Gabriel González Padilla graduat a l'Esmuc en Bateria moderna i Percussió orquestral, ens presenten un projecte únic i genuí que barreja les sonoritats contemporànies del hand al costat de la tradició clàssica del violoncel, les seves interpretacions proposen un viatge tímbric i enèrgic que evoca una introspecció onírica de l'oient, tota una experiència única en matisos i sensacions.
(08/08) Daniel Felices
Compositor i guitarrista en D'Callaos. Veu i guitarra a De la Carmela. El seu so beu del flamenc, el rock andalús dels 70 'i el folklore llatinoamericà. Comença a fer els primers passos com a cantor de la mà de grans poetes actuals com José Manuel Díez, Iñaki C. Nazabal o Raúl Parra. Després de cinc discos d'estudi i un autoproduït, prepara el seu primer disc en solitari a foc lent. Passin, i sentiran les olors de la seva cuina.
(09/08) Andrew Kay & Ciro Montanari
El duo format per Andrew Kay (Canada) Saxofon i campanes tibetanes amb Ciro Montanari (Itàlia) Tabla índia. Neix a Kolkata (Índia) on van viure junts mentre estudiaven música. Andrew un jazzman, aprenenia música
clàssica hindú amb el saxofon i Ciro, estudiant Tabla, percussió tradicional de l'Índia.
Un duo que porta amb la seva música un so únic, Raga i standard de Jazz s'alternen amb atmosferes oníriques creades per campanes tibetanes.
(13/08) Olvido Lanza
(20/08) XY
"XY és equilibri, és tendresa, força i nucli. Un projecte de petit format on una veu i un violoncel ancoren en un mar ple d'emocions intenses i sinceres per fer de cada concert un moment únic. Lletres i melodies madurades que brollen directament de l'ànima; cançons que esdevenen autèntiques peces d'artesania."
(14/08) Arianna Savall & P.Johansen
Arianna Savall i Petter U.Johansen, ens presenten un programa on dues veus, un violí noruec i unes arpes es posen al servei d'una poesia i una música que canta a l'amor i al misteri de la vida. Cançons antigues i modernes, cants del Sud i del Nord que s'abracen en el present. Un viatge que connecta a través de la música, els subtils ponts existents entre la cançó catalana, noruega i sefardita, ponts invisibles que han quedat com a testimoni d'aquest fil conductor entre cultures.
(15/08) Raquel Lua
Cantant d'origen Barceloní de veu melismàtica amb segell mediterrani. Proposa versions i peces de tons intimistes. Les seves cançons tenen pinzellades de folklore del món. Bossa, zamba sud-americana, flamenc, cançó grega i turca, entre d'altres. Les lletres d'aquestes són históries sinceres, senzilles reflexions, poètiques.
(16/08) Ana Rossi
La cantant argentina Ana Rossi, una de les veus més polifacètiques del panorama musical, ens presenta a guitarra i veu, cançons de collita popular i pròpies. Històries que són flux a la llera de la música, que dialoguen amb els paisatges d'on vénen i cap als quals van. Un repertori fresc i viu, com riu que sona.
(21/08) David Fractals
El multi instrumentista i compositor David Fractals ens portarà el seu nou repertori amb Handpans (més coneguts com a "Hang") i Didgeridoo. Una música orgànica fruit de la mescla de músiques del món i estils moderns.
Les sonoritats tan peculiars, exòtiques i ancestrals ens faran navegar a més enllà creant un clima d'harmonia i relax.
(22/08) Ofer Ronen
Ofer Ronen ens connecta amb les dues ribes del mar Mediterrani, entre
Jerusalem i Andalusia. La seva original sonoritat beu de l'essència del flamenc i de la
música àrab i jueva, així com del Jazz i la
improvisació.
Així neix el seu treball musical PorMedio, fruit de les seves anades i vingudes pel Mediterrani, en la recerca de sonoritats i melodies de la cultura mil•lenària compartida entre jueus, musulmans i cristians.
(23/08) Trío Okan
Tres veus de dones vingudes del sud de França, un cel farcit de viatges, cants d'esclaus, flaires de gingebre i de llimona, batecs d'Àfrica, sonoritats balcàniques, cants arcaics... Unes veus jueves, àrabs i brasilenyes que ens faran viatjar a través dels seus cants polifònics en un tapís volador per una humanitat fugaç però alhora eterna que s'alimenta d'allò més tradicional.
(28/08) Trio Samvad
El trio Samvad ens presenten una experiència musical contemporània, que recull el llegat de la música clàssica antiga hindustani anomenada "Dhrupad", un viatge ple de melodies i ritmes que ens faran gaudir de l'acústica natural dels espais per on ella transita.
El trio Samvad és format per Virginia Nicoli: Bansuri, flauta travessera i veu, Igino Giovanni Brunori: Bansuri i Saxofons, Ciro Montanari: Taula.
(27/08) Cordes Sur la Mer
Nathalie Chabot (violí) i Michel Michalakakos (viola), músics integrants
de l'Orquestra Nacional de França, virtuosos del clàssic amb una llarga
i extensa trajectòria artística, actuant en les millors escenaris
internacionals, presenten un especial, preparat per Gala Acústic, en el
qual interpretaran peces de Handel,Telemann i Mozart, entre d'altres.
(29/08) Orpheus XXI
Orpheus XXI neix del projecte social que Jordi Savall inicia l’any 2016 amb l’objectiu de permetre la integració de músics professionals refugiats i immigrants i de transmetre la seva cultura.
La seva proposta musical posa en valor les músiques i les tradicions de diversos països de la conca mediterrània. Un viatge que ens portarà en format trio, des de Catalunya a Armènia, Síria, el Marroc, Israel o el Kurdistan.
(30/08) Family tour
Els germans rosincs Rusó i Ian Sala, dues de les veus més interessants del panorama musical català, comparteixen i s’intercanvien cançons dels seus respectius repertoris. Així descriuen aquesta nova aventura en comú: “Dos germans empordanesos que uneixen el folk de sirena amb el country-surrealisme dalinià, mitjançant cançons pròpies arranjades a dues veus, dues guitarres i una harmónica. No cal res més. Els més sorpresos sóm nosaltres, que ens redescobrim a cada concert.”
Mostrar más
SEGUEIX-NOS
PATROCINADORS
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
agustí_torelló_logo.png
COL·LABORADORS
logo la sirena.jpg
lhostal_logo_bo.png
Logo COCO (1).jpg
dc0a4b27-c903-4248-82ea-7e9b003c559d.jpg

© 2023 por Festival Musical. Creado con Wix.com

(08/07) Rusó Sala & Caterinangela

L’empordanesa Rusó Sala es retroba a la guitarrista sarda Caterinangela Fadda creant un espectacle on veu i guitarra forgen sons de la nostra Mediterrània: aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals. Una experiència que ens (re)connectarà amb la cançó d’autor mediterrània més pura i més nostra, sense artificis, nua i deleitable.

Go to link